Nedan finns i bokstavsordning fullständig innehållsförteckning på de råvaror vi använder i våra konditoriprodukter.

 

Arikossylt- Aprikospurè, socker, glykossirap, äppelkoncentrat & vatten, förtjockningsm. E440 E401 citronsyra, konserveringsm. E202, calciumcitrat, aromämne.

Banansylt- Socker, bananpurè, bananer, vatten, förtjockningsmed. E440, citronsyra, konserv.med. E202, färgämne E101, aromämne.                                             

Brödglans- Mjölkprotein, surhetsreglerande medel E450 E500, laktos.                                                                                                                                                   

Fromage- Socker, glykossirap, gelatin, skummjölkspulver, aromämnen.                                                                                                                                                 

Gjutgelé- Vatten, socker, druvsocker, glukos-fruktossirap, geleringsmedel E440, konserv.med. E202, surhetsregl.med. E330.                                                          

Glasyr- florsocker (vatten)                                                                                                                                                                                                                       

Hallonsylt- Socker (54%), hallon (35%), vatten, förtjockningsmed. E440 E401, surhetsregl.med. E330 E331 E333, konserveringsmed. E202, aromämnen.   

Jordgubbssylt-  jordgubbar, socker, glykossirap, vatten, förtjockningsmedel. E440 E401, konserveringsmedel. E202, citronsyra, calciumcitrat, aromämne.

Kanelfyllning- Socker, druvsocker, veg. fetter & oljor, salt, kanel (3,5%), emulg.medel E471, mod. stärkelse, potatisflingor, konserv.m E 202, stab.m. E401.

Karlsbaderdeg- Vetemjöl, smör, vetebrödsmargarin*, konditorimargarin**, socker, ägg, jäst, torrmjölkspulver, bakpulver, vetegluten,salt.                                         

Konditorimargarin- vegetabiliskt fett & oljor, salt, emulgeringsmedel E471, aromämne, vitamin A & D, färgämne-beteakaroten, surh.regl.medel-citronsyra.           

Kristyr- florsocker, äggvita, ättika.                                                                                                                                                                                                            

Mandelbiskvi- Mandelmassa*, socker, äggvita.                                                                                                                                                                                     

Mandelfyllning- Socker, mandel(19%), vege.fett & oljor, salt, emulgeringsm. E471, färgämne E160a, mod. stärkelse, antioxidationsm. E307, glukossirap.

Mandelmassa*- Mandel (50%), socker, glukossirap, konsn.m. E202.                                                                                                                                                     

Marsipan- Socker, mandel(40%), sorbitol, glykossirap, konserv.m. E202, stab.m. E418. färgämnen, röd: E161b  E120  E150c, svart: E153, vit: E171, gul: E153, rosa: E120, grön: E160a  E131.                                                                                                                                                                                                                  

Mazarinmassa- Mandelmassa*, konditorimargarin*, ägg.                                                                                                                                                                       

Mördeg- Vetemjöl, konditorimargarin*, socker, ägg.                                                                                                                                                                                 

Nötmaräng- Socker, äggvita, rivna hasselnötter, vaniljkrämspulver.                                                                                                                                                      

Nöttryffel- socker, vegetabiliskt fett (delvis härdat), malda hasselnötter, skummjölkspulver, emulgeringsmedel sojalecitin, vanillin.                                                     

Pikeringsgele- Socker, stärkelsesirap, förtjockningsmedel E406, surhetsreglerande medel E270, E500, konserv.m. E202, skumdämpningsmedel E471, aromämnen, färgämnen.                                                                                                                                                                                                                                  

Pistagefyllning- Socker, druvsocker, veg. fetter & oljor, salt, aromämnen, emulg.medel E471, mod. stärkelse, potatisflingor, konsv.m. E202, stab.medel E 401, färgämnen E100 E141.                                                                                                                                                                                                                               

Sockerkaka- Socker, ägg, vetemjöl, vetestärkelse, glycerol, emg.medel E427b E477, bakpulver E450, bikarbonat, glykossirap, skummjölkspulver, mod. stärkelse, vasslepulver, konsv.med. E281 E202, salt, färgämne E160a, citronolja, pommeransolja, enzym.                                                                                                             

Smördeg- Vetemjöl, wienerbrödsmargarin**,salt.                                                                                                                                                                                    

Smörkräm- Vegetabiliska fetter & oljor, socker, salt, emulgeringsmedel E475, aromämnen, konserveringsmedel E202, surhetsreglerande medel E330.                   

Vaniljkräm- Skummad mjök, socker, vegetabilisk olja, modifierad stärkelse, stabiliseringsmedel E331, karrageean E407 E460i  E466, emulgeringsmedel E471, salt, färgämne-betakaroten, vaniljsmakämnen.                                                                                                                                                                                                

Vetebrödsmargarin*- Vegetabiliskt fett & oljor (delvis härdat), emulgeringsmedel E471, salt, surhetsreglerande medel-citrtonsyra, aromämne, A & D vitamin.        

Vetedeg- Vetemjöl, vetebrödsmargarin*, socker, jäst, torrmjölkspulver, salt.                                                                                                                                           

Wienerbrödsmargarin***- Vegetabiliskt fett & oljor, salt, emulg.medel E471 E475, aromämne, vitamin A & D, färgämne-betakaroten, surh.reg.m. citronsyra.         

Wienerdeg- Vetemjöl, wienerbrödsmargarin***, ägg, jäst, socker, vetebrödsmargarin*, salt.                                                                                                                 

Äppelsylt- Socker, äppelpulp, vatten, förtjockningsmedel E440 E401, citronsyra, aromämnen, konserveringsmedel E202.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Betr. mjölet i våra degar som kommer från Strängnäs valskvarn så innehåller det amylas, askorbinsyra & emulgeringsmedel (E472e) för att garantera högsta kvalitèt. I våra degar har vi också ett mjukgörande medel, Lecisoft free som innehåller vetemjöl, socker & enzym. Dessutom använder vi i vissa av våra degar, framförallt till kaffebröd, fryspulver som innehåller vetemjöl, vetegluten, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e), solroslecitin, askorbinsyra & enzym. Fryspulver bidrar till att degämnet får bättre bakegenskaper och bevarar kvalitèn under mellanlagringen från frys till avbakning